4 nov 2006

Terug in Rotterdam

Pim

Rotterdam, 4594 km

We zijn alweer enige tijd thuis.

Na een warme ochtend in Buenos Aires (29˚C om 9:00 ’s ochtends), een turbulente nacht voor/boven de kust van West-Afrika en Portugal en een aantal rondjes boven de Noordzee wegens mist op Schiphol, stonden Anouk, Carlo, Corri, Mirjam, Pieter en Wil ons op te wachten op het vliegveld.

Het is fijn om weer in Rotterdam te zijn!

De wasmachine heeft zijn werk gedaan, de post is gesorteerd en gescand op belangrijke zaken, Proef en de Italiaanse supermarkt tegenover ons huis zijn bezocht en de agenda’s zijn weer in gebruik genomen.

Voor Lisette begon het reguliere leven de zaterdag na aankomst weer met de Provinciale Ledenvergadering van GroenLinks en op woensdag 1 november is Pim weer aan het werk gegaan.

“En, volgende keer op wereldreis?”, vragen sommigen. We denken van niet. Een kleine vier maanden vonden we allebei een prima periode om weg te zijn.

Lang genoeg om geen tijddruk te voelen, tijd te hebben voor omwegen, verandering van plannen of even lekker ergens blijven hangen als het goed bevalt. Tijd genoeg om niet van highlight naar highlight te hoeven haasten, maar ook van de ’saaie’, maar vaak heel charmante en interessante stukken ertussen te kunnen genieten. Lang genoeg om aan het einde weer zin te hebben om naar huis te gaan en ons leven daar weer op te pakken. En kort genoeg om dat leventje weer makkelijk op te kunnen pikken. Kort genoeg om je huis aan te houden, zodat je een vertrouwde plek hebt om naar terug te keren.

Dus graag wel weer een keer wat langer op reis, maar geen ambitie om een extreem lange wereldreis te maken.


Geef een reactie