17 aug 2006

Schaap

Pim

Chilecito, 2326 km

Alweer enige tijd geleden schreef ik over de risico’s en voorzorgmaatregelen van/voor honden.

Hier lees je dat stukje.

Ik had niet verwacht aangevallen te worden door een schaap. Tijdens onze fietstocht over de hele slechte weg zaten wij in de buurt van een estancia te lunchen toen er enkele schapen (enkele vrouwtjes en één mannetje) steeds dichter bij kwamen.

Bij dichterbij komende honden werkt het vaak heel afschrikkend om de beweging van het oprapen van een steen te maken. De honden hebben al zovaak mee gemaaakt dat ze die steen daarna naar hun hoofd krijgen dat ze er bij voorbaat van door gaan.

Schapen hebben deze pavlovreactie niet. Stampvoeten en aanvallende bewegingen maken hadden ook geen effect, in ieder geval niet op het mannetjesschaap. Deze nam zelfs op een gegeven moment een aanloopje en met het hoofd lichtjes naar beneden gebogen rende hij op me af. Een welgemikte defensieve trap tegen de kop van het beest (niet zo hard) zorgde er voor dat het beest ’optiefte’.

Reacties

*
Schaap
22 augustus 2006, door PeteR
Ik herinner me nog een scene uit Trainspotting waar Renton of Sick Boy een hond tussen de ogen schiet. De reactie is: ’Nice shot for a vegetarian’. Zo zie je maar hoe je perspectief kan veranderen.
*
Schaap
17 augustus 2006

Hoi Pim (en Lisette natuurlijk), hier een berichtje van oma Jo. Ik heb via je vader en moeder gehoord dat we toch konden communiceren op deze manier. Ik vind het enorm leuk en interessant wat jullie doen. Els is dit berichtje nu aan het typen. Ik heb tot nu toe alle berichten gelezen (via je vader en moeder) en vind het heel interessant. Ik vind het onvoorstelbaar dat dit allemaal mogelijk is, dat je kunt praten met mensen aan de andere kant van de wereld. Ik heb ook gehoord dat je naar de kapper bent geweest voor €1,37 en dat is natuurlijk niet duur. Ik heb nu een paar dagen vakantie in Ootmarsum. Misschien lezen we morgen een reactie van jullie, en anders hoor ik het wel via Rob en Els die jullie nu ook gaan volgen via de computer.

Groeten van Oma Jo (Rob, Bas, Jaap en Els)
o
Schaap
18 augustus 2006, door Pim

Dag Jo (en Els, Rob, Bas & Jaap natuurlijk)

Ik ben behoorlijk trots dat mijn 82-jarige (?) oma nog de stap heeft gezet om digitaal te communiceren met haar ontzettend digitale kleinzoon. Ik heb vandaag nog een ’ouderwetse’ ansichtkaart voor je op de bus gedaan, omdat je de enige bent in mijn omgeving, waarvan ik dacht dat ik die niet kon bereiken met deze website of via e-mail.

Zoals je misschien al wel hebt gelezen en begrepen gaat het hier uitstekend, houden we vandaag een rustdag in een luxueus hotel (naar Argentijnse begrippen duur, naar Nederlandse begrippen helemaal niet) en verwachten we nog drie tot vier weken in Argentinië te fietsen alvorens de grens met Bolivia over te steken.

De omstandigheden zijn af en toe relatief gezien zwaar:
- slechte wegen
- koude nachten
- hoge bergpassen maar er staan zo veel mooie dingen tegenover dat dat het allemaal meer dan waard is.

Liefs en groeten van Lisette en Pim


Geef een reactie