3 aug 2006

(Vreemde) vogels

Pim

Villa Cura Brochero (1608 km)

Eerder schreven wij al over de honderden flamingo’s die we zagen in de Laguna Mar Chiquita.

Het begon met de, door ons zogenoemde, Oranginavogel. Dit is een vogel die veel voorkomt in de bermen van de wegen van Uruguay en Entre Rios. Bij plotseling voorbijkomende fietsers springt de vogel op en vliegt snel weg. De vogel heeft de vorm van een Oranginaflesje op zijn kant en als de vogel zijn vleugels beweegt dan ziet het er bijzonder lomp uit. Je bent bang dat als de vogel zijn vleugels stil houdt, deze als een bom naar beneden valt. Niets is minder waar, de vogel kan bijzonder sierlijk zweven. Onze ornitologische kennis is onvoldoende om de werkelijke naam van deze vogel te herleiden.

flamingos

Net westelijk van de Laguna Mar Chiquita (van die flamingo’s)
kwamen wij een kolibrie tegen. Ik had nog nooit eerder een kolibrie gezien en er was geen tijd om mijn camera te pakken.

Inmiddels hebben wij het Parque Nacional Quebrada del Condorito bezocht, de meest oostelijke plek waar condors voorkomen. Na een hele koude nacht (circa 10 graden onder nul) op 1940 meter hoogte hebben wij tussen de 10 en 20 condors gespot. Hier hebben we wel foto’s van, maar de kaartlezer ligt nu in de tent (misschien later vandaag nog wat foto’s).

condorito

condorito

Verder hebben wij nog diverse andere typen roofvogels, zilverreigers en loika’s gezien.


Geef een reactie