19 jul 2003

Anzánigo – Ejea de los Caballeros

Lisette

Dagboekfragment

(…) Vóór Ayerbe kwamen we langs de ‘Vingers’. Indrukwekkende rotspijlers waar Pim veel foto’s van gemaakt heeft. Het was jammer dat het licht van een ongunstige kant kwam. Vanaf Ayerbe werd het echt landbouwgebied met erg schattige dorpjes. Het werd vooral ook erg heet.

In Casas de Esper – een dorpje van niks – siësta gehouden. Lokale jongetjes waren druk met fietswedstrijdjes, terwijl we uitgeteld op een bankje hingen. Jammer dat er geen drinkwater uit de bron kwam. Wel water gekregen van lokalo’s. Pas na vieren weer vertrokken, terwijl de thermometer op het pleintje nog altijd ±40 °C aangaf.

Na het dorpje Erla, waar ‘water uit Jaca’ uit de bron kwam volgens de oude mannetjes op het immer aanwezige schaduwbankje, werd de weg gelukkig erg makkelijk. Gloednieuw, licht dalend en breed. In noodtempo wegens rauwe konten zijn we naar Ejea gefietst. Ook daar is het stoffig en warm. ’s Avonds laat nog steeds 25+°C. (…)

Het barst hier werkelijk van de ooievaars. Op alle gebouwen, masten en kerken zijn nesten. We aanschouwen ze een tijdje vanaf een bankje bij een hooggelegen kerk. Ze komen en gaan in prachtige glijvluchten en voeren hun jongen. (…)


Geef een reactie