12 mrt 2007

Tiengemeten

Lisette
Tiengemeten

Tiengemeten

Gisteren heerlijk gefietst. Naar Tiengemeten, een bijzonder eiland. In 2000 kwam ik voor het eerst op Tiengemeten. Het was toen nog een boereneiland. De plannen voor natuurontwikkeling, met als titel ’wildernis, weelde en weemoed’ werden toen gepresenteerd.

En gisteren kon ik het werk in uitvoering aanschouwen. Ik verwacht dat dit najaar al de ergste littekens door begroeiing uitgewist zijn. En als in 2008 de Haringvlietsluizen op een kier gaan, wordt het echt genieten. Want dan komt ook het getij weer een beetje terug op Tiengemeten.

Het eiland is meer een wandel- dan een fietseiland. Dus plannen gemaakt om er een keer te kamperen en helemaal rond te wandelen. En dan natuurlijk elk jaar een keer, om de ontwikkeling van het eiland te kunnen volgen. Geweldig dat je dit zo dichtbij Rotterdam, maar toch ver genoeg, kan vinden.


Geef een reactie