25 jul 2006

Vegetarianos

Lisette

Humberto Primo, km 963

Vegetariër? In Argentinië? Maar dat is toch het land van de grote biefstukken? Vaak is ons gevraagd of dat wel goed gaat. Ja, dat gaat goed. Als we niet oppassen rollen we straks tonnetjerond de Andes in.
Argentinië is niet alleen het land van de asadores, maar ook van de pasta’s en pizza’s. Italiaanse migranten hebben hun sporen in de keuken duidelijk nagelaten. Dus ook als we buiten de deur eten is tot nu toe altijd iets te regelen.

En we koken vaak zelf. Er zijn prima groenten te koop en als je een beetje oplet ook wel nootjes. Verder zijn we tot nu toe door het land van de koeien gefietst, ook van melkkoeien. Er is dus volop kaas en yoghurt te koop. Het sauzen-aanbod is wel eenzijdig. Tomaat, tomaat en tomaat, weliswaar wisselend gekruid. We gaan nu op zoek naar soepjes om ook eens wat anders te eten. Asperge-soepsaus werkt prima. Alleen pasta verveelt ook, dus gisteren hebben we rijst gekocht en gegeten.

Verder is het hier een paradijs voor zoetekauwen. Elke bakker (en elk klein dorp heeft er een) heeft een keur aan zoete broodjes en gebak-achtige dingen te koop voor een habbekrats. Hier en daar is volkoren brood te verkrijgen, maar meestal is het stokbrood-achtig. In Europa smeren we daar chocoladepasta op. Hier afwisselend dulce de leche (een soort caramel/melk-pasta) en vruchtenjam.

Vegetarisch eten in Argentinië gaat tot nu toe dus prima.

P.S. Dit stukje is pas in Miramar gepubliceerd, vanwege digi-problemen.


Geef een reactie