22 jul 2006

Policia municipal, Emilia

Pim

Emilia, 884 km

Vandaag hebben wij het toeristische gebied van Entre Rios verlaten. We nemen de eerste mogelijkheid ten noorden van Santa Fé om naar het westen te gaan en fietsen 60 kilometer over ‘tierra’, dat is slechter wegdek dan ‘ripio’.

Tierra

Tierra

Langs deze weg ligt aan weerszijden moerasgebied met allerlei bijzondere vogels, waaronder een zilverreiger, een bijzonder soort ooievaar en diverse typen roofvogels. Na vier uur in de hitte komen we aan in het dorpje Emilia en bij een kroegje vragen we om mogelijkheden om te overnachten. Die blijken er niet te zijn, wel worden we door verwezen naar de ‘Policia Municipal’.

Daar aangekomen vragen we om een hotel, hostal of zona de acampada en ook hier blijkt dat deze voorzieningen hier niet aanwezig zijn. De ’jefe’ klimt in de telefoon en gaat zo’n 25 minuten zitten bellen. Zijn hulpje noteert onze paspoortnummers en biedt ons maté aan.

Na 25 minuten blijkt het bellen tevergeefs en wordt ons de achtertuin van het politieburo als kampeerplek aangeboden. Ook mogen wij plukken uit de politie-groententuin en dit aanbod accepteren wij graag omdat de lokale supermarkt geen groenten verkoopt.


Geef een reactie