17 jul 2006

Theater

Lisette

Viale, 576 km

Tijdens een avondwandelingetje gisteren in Villaguay (spreek uit: bizjagwai) komen we langs een opvallend gebouw. Het doet mij qua stijl een beetje denken aan het theater de Volksbühne aan het Rosa Luxemburg Platz in Berlijn. We lopen naar binnen.

Het blijkt een bioscoop en tevens theater: Cine Teatro Emilio Berisso. Er draait nu een kinder-animatiefilm. De beheerder Julio Reibel laat ons de projectieruimte, het balkon en de zaal zien. Tegelijkertijd drinken we om beurten maté. We praten – in nog steeds moeizaam Spaans – over films. Pim en Julio kennen beiden de film ’Historias Minimas’ die op het festival in Rotterdam heeft gedraaid.

Hij verteld dat het culturele leven in Villaguay op een laag peil staat. De mensen hebben zeker sinds de crisis van 2001 weinig te besteden. Veel van zijn leeftijdgenoten hebben een betere toekomst in Europa gezocht.

Tot slot vraag ik hem waar hij die mooie RVS thermosfles vandaan heeft. We hadden namelijk besloten onze maté-uitrusting te completeren en hadden niet veel vertrouwen in de lek-dichtheid van de plastic flessen die her in der in supermarkten te koop zijn. Hij wenkt ons naar buiten en even later rijden we in zijn auto met hem door de stad. We komen bij een soort Blokker-winkel, alwaar we een thermosfles bemachtigen. In het hotel regelt Pim heet water en hebben we ons eerste eigen maté-ritueel. We beginnen het zowaar lekker te vinden.


Geef een reactie