13 jul 2006

Terug in Argentinië

Pim

Gualeguaychú, 307 kilometer

Na 300 kilometer golvend boerenland zijn wij vandaag de Rio Uruguay overgestoken en terug in Argentinië.

Uruguay: vriendelijk, rustig, zeer beschaafde verkeersdeelnemers, iedereen groet je, ongevraagd geeft men tips over de juiste weg, de beschikbaarheid van kampeerplekken en zo voorts.

De eerste nacht probeerden wij op de Camping Municipal van Colonia de Sacramente te kamperen, maar die bleek niet meer te bestaan. Door een zeer oud baasje in een ongeveer veertig jaar oude Mercedes werden wij gewezen op een mooi kampeerplekje op het strand, net ten oosten van de stad.

In Dolores bleek geen camping te zijn, maar wel een aardig hotel. Door in de stad te zijn was het ook mogelijk het lokale avondritueel te aanschouwen: iedereen rijdt/loopt rondjes rondom het centrale plein, vervoermiddel kan bijna alles zijn, fiets, brommer, scooter, motor, auto, kijken en bekeken worden. Lisette maakte de vergelijking met De Dijk in Volendam.

Moeizaam in het dagelijks leven: om 8:00 gaat de zon op en om 18:00 gaat die weer onder. Met weinig daglicht is het wat moeilijker kamperen dan gewoonlijk. Meer dan eens hebben we in het donker gekookt en gegeten.

Zojuist hebben we een werkplaats voor maté bekers bezocht en hebben we tevens een maté uitrusting (een beker van een kalebas en een verzilverd rietje) aangeschaft.

Reacties

*
Terug in Argentinië
22 juli 2006
Dag saam, Nu jullie de mate ontdekt hebben en de bijbehorende uitrusting kunnen we straks samen mate slurpen. Heerlijk om jullie verhalen te lezen. Veel plezier! Anke


Geef een reactie